Koffiedrinken na de kerk

koffiedrinken na de kerk
Afgelopen week ben ik druk geschilderd aan een groot schilderij. De titel is Koffiedrinken na de kerk.
Het stelt voor een jong meisje Adorah op de voorgrond met op de achtergrond twee heren links en de moeder rechts van haar.
Ik ken alle personen en ben bekend en kom daar natuurlijk regelmatig, dus er is een indruk in mijn hoofd. Ik heb hiervan alleen een filmpje en de foto, staat allemaal op mijn iPhone.
Het schilderij is 60 bij 80 cm dus vrij groot, ik heb gekozen voor een groene achtergrond en heb de figuren op de achtergrond verplaatst. Het is trouwens nog niet af en ik ben er nog mee bezig. Dit is ook voor mij een experiment vanwege de interpretatie van kleur en de wijziging in de compositie. Ik ben nog bezig met de achtergrond en twijfel of ik dit nu zo zal laten of het geheel lichter zal maken. Dit is trouwens het tweede in de reeks van kinderen die ik schilder, het eerste schilderij is 80 bij 100 cm dus nog veel groter. Het zijn atelier projecten waar ik heel erg veel over na denk in mijn hoofd en ook leertrajecten voor mij. Mijn ervaring met portrettekenen komt mij hier heel goed te pas. Kinderen is wel een ander genre en ook een achtergrond erbij maakt het gecompliceerder. Het groeit gestaag in tegenstelling tot mijn werk buiten waarbij ik hurry up alles direct moet afmaken.
1 Comment
  • André van der Vlerk
    september 30, 2013

    Hoi Trudie,

    Leuk dit genre. Ga je ook iets doen met die houtskooltekeningen? Daar was ik erg van onder de indruk.

    groetjes, André van der Vlerk

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *